Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

8.-os Kémia (kérlek ha tudsz segíts!)

Főoldal » Általános iskola » Kémia
430
Próbálkoztam vele de nem tudtam megoldani ezért kérem hogy valaki segítsen.
Küldöm csatolva. Tudom hogy kicsit sok de már azt is megköszönöm ha csak egy feladatban segít valaki.
Előre is köszönöm a válaszokat!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
kémia, reakció, 8. osztály, oxigén, oxidáció, reakcióegyenlet, fémek, redukáció, redukálósor
0
Általános iskola / Kémia

Válaszok

1
3.
Mg = Mg2+ + 2 e-
K = K+ + e-
Cu = Cu2+ + 2 e-
Zn = Zn2+ + 2 e-
Fe = Fe2+ + 2 e-
Ag = Ag+ + e-

4.
K (kálium), Na (nátrium), lassan reagál: Mg (magnézium), csak az oxidréteg megbontása után reagál: Al (alumínium)

2 K + 2 H₂O = 2 KOH + H₂
2 Na + 2 H₂O = 2 NaOH + H₂
Mg + 2 H₂O = Mg(OH)₂ + H₂
2 Al + 6 H₂O = 2 Al(OH)₃ + 3 H₂

5.
alumínium
2 Al + 6 HCl = 2 AlCl₃ + 3 H₂

kálium
2 K + 2 H₂O = 2 KOH + H₂

Fe + Cu2+ = Fe2+ + Cu

alumínium
4 Al + 3 O₂ = 2 Al₂O₃

réz
Cu + 2 H₂SO₄ = CuSO₄ + SO₂ + 2 H₂O

A) nem reagál
B) 2 Ag + Hg2+ = 2 Ag+ + Hg
C) Cu + 2 Ag+ = Cu2+ + 2 Ag

6.
`color(red)("O")`XID
GÁ`color(red)("Z")`
KL`color(red)("Ó")`R
`color(red)("N")`EON
KRI`color(red)("P")`TON
H`color(red)("A")`T
`color(red)("J")`ÓD
S`color(red)("Z")`ÁZ
SÓ`color(red)("S")`AV

ÓZONPAJZS
Módosítva: 5 éve
0