Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Számtani sorozatok

Főoldal » Általános iskola » Matematika
401
Egy számtani sorozatban : a₁=3, a₁₇=27. Hanyadik elem a 15?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
a1=3
a17= 27
16 lépés alatt 24 volt a differencia -> 1 lépés alatt 1,5
a17-2d=24
0