Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Függvény

Főoldal » Középiskola » Matematika
617
f(x)=-2*|x-1|+3

ábrázolni a [-3,2]-en! Az értéket is add meg!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Matematika, függvény, GeoGebra
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

4
Így jó?
1

Ábra mellékelve. Egy függvény helyén felvett értéket úgy tudsz megadni, hogy beírod x helyére a számot, és elvégzed a műveleteket, például az x=-1 helyen a függvényértéke:

-2*|-1-1|+3 = -2*|-2|+3 = -2*2+3= -4+3 = -1.
1

semelyikből semmit nem értettem inkább hagyok de azért köszi!
0

Nézd meg ezt a táblázatot! Így sem érted? (Nem kell hagyni!!)
1