Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kovalens kötés (képet csatoltam)

Főoldal » Általános iskola » Kémia
397
Hogyan kéne ezeket kiszámolni? Többszöri magyarázás után sem tudom mit merre kell csinálni...
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Kémia

Válaszok

1
Szia!

Keresel egy periódusosrendszert, leírom mit kell nézned.

Elsőnél `CO_2`, itt ugye látsz egy C betűt (szén) és 2 O betűt (oxigén), megkeresed ezeket a periódusosrendszerben, azt fogod látni, hogy a szénhez 12-es van írva és az oxigénhez pedig 16, tehát ezekből áll: 12+2*16=44 gramm

Most nézzük az `NH_3`-at, látod hogy 1 N betű és 3 H betű van, ezeket kikeresed a periódusosrendszerből, az N-nél 14-et fogsz látni, a H-nál pedig 1-et,tehát 14+3*1=17gramm, de ugye az `NH_3` előtt van egy 3 as, tehát 3 darabot kell belőle venni, 3*17=51gramm.

Ezt megcsinálod az összesnél.


Ha még most sem tisztult, akkor írj és segíetek!


-S.R.
0