Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Előre is köszi

Főoldal » Általános iskola » Matematika
764
Bea 3 kg epret vásárolt,480 Ft-ért málnát.Így összesen annyit fizetett,mint ha 5 kg epret vásárolt volna.Mennyibe került 1 kg eper?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
1 kg eper lesz x
Akkor 3 kg 3x
5 kg 5x

3x +480 = 5x /-3x
480 = 2x /:2
240 = x

5*240 = 1200
3*240+480= 1200

Tehát 1kg eper 240 Ft-ba került.
0

1 kg eper 240 ft-ba kerül
0