Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Elsőfokú egyenletek

Főoldal » Középiskola » Matematika
361
2(x-1)+3(x+2)=8-6(x+1)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Összevonás:
2x-2+3x+6=8-6x-6
Egyszerűsítés:
5x+4=2-6x
Rendezzük az egyenletet: Mindkét oldalhoz hozzáadunk 6x-et:
11x+4=2 Majd minkét oldalból elveszünk 4-et:
11x=-2 Mindkét oldalt osztjuk 11-gyel:
x= -5,5
0

Remélem segítettem!
0