Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kerületi szög

Főoldal » Középiskola » Matematika
2932
Egy 6 cm sugarú körben mekkora húrhoz tartozik 40⁰-os kerületi szög?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Ugyanúgy járunk el, mint a másik feladatnál; a középponti szög 80°-os, így kapunk egy egyenlő szárú háromszöget, ahol a szárak hossza 6 cm. Ha behúzzuk a magasságot, akkor a szög 40°-os lesz, az átfogó 6 cm, a 40°-os szöggel szemközti befogó hossza x, ekkor:

sin(40°)=x/6, ennek megoldása x=6*sin(40°)=~3,8567 cm. Ez a húr fele, tehát a húr hossza 12*sin(40°)=~7,7134 cm.
0