Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Tudtok segíteni

Főoldal » Általános iskola » Matematika
374
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

4
Csinálom.
0

2(4x-1)=5x+10 /zb
8x-2=5x+10 /-5x
3x-2=10 /+2
3x=12 /:3
X=4
0

2x+13=7(x+2) /zb
2x+13=7x+14. /-2x
13=5x+14. /-14
-1=5x. /:5
-1/5=x


-4(2-3x)=5x-1. /zb
-8+12x=5x-1 /-5x
-8+7x=-1. /+8
7x=7 /:7
X=1

0

5(x-6)=3(4x-3) /zb
5x-30=12x-9 /-5x
-30=7x-9 /+9
-21=7x /:7
-3=x

9(3x+2)=-5(4-6x) /zb
27x+18=-20+30x /-27x
18=-20+3x /+20
38=3x /:3
38/3= x

-3(2-10x)=-7(5x+1) /zb
-6+30x=-35x-7 /+35x
-6+65x=-7 /+6
65x=-1 /:65
X=-1/65
0