Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Középponti szög

Főoldal » Középiskola » Matematika
3927
Egy 24 cm sugarú körben levő 30 cm hosszú húrhoz mekkora középponti szög tartozik?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Itt a szög hiányzik, így az legyen 2α, így az ábrából ez olvasható ki:

sin(α)=15/24, ennek megoldása α=arcsin(15/24)°=~38,6822°, innen 2α=2*arcsin(15/24)°=77,3644°.
0