Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOS nagyoooon Matek 8..o,,,,

Főoldal » Általános iskola » Matematika
504
kérlek segítsetek......



25l 60-C-so és 50l 90C-os vizet összekevernek .mekkora lesz a keverék hőmérséklete
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
(25*60+50*90)/(60+90)=6000/150=40 °C.
1

Szia! Ha 60-at és 90-et kevernek, abból hogy lesz 40?

Én így számolnám:
Táblázat (pontok azért vannak, hogy megmaradjanak az oszlopok):
.......l......°C
1...25.....60
2...50.....90
K...75.....x

Mindegyiknél liter*fok és a kettőt összekeverjük, tehát az összegük egyenlő a keverékkel:
25*60+50*90=75*x

Már csak az egyenletet kell megoldani:
25*60+50*90=75x
1500+4500=75x
6000=75x /:75
80=x

És a válasz:
A keverék hőmérséklete 80°C lesz.
Módosítva: 5 éve
1