Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek 7.osztály

Főoldal » Általános iskola » Matematika
1875
Egy kertet 3 munkás 5 nap alatt ás fel.Hány nap alatt ásná fel ugyanezt a kertet ugyanilyen teljesítménnyel 1 munkás, 6 munkás, 10 munkás?
Abban kérek segítséget hogy hogy kellene megoldanom úgy hogy táblázatot rajzolok hozzá?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Egyenletet írsz föl hozzá:
(3=munkás; 5=nap | 1=munkás;x=nap)
a) 3*5 = 1*x
=>x=15
b) 3*5=6*x
=>x= 15/6 (tizenöt hatod)
c) 3*5=10*x
=>x=15/10 (tizenöt tized)

Remélem segítettem!
0