Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki segítsen (képet csatolom)

Főoldal » Általános iskola » Matematika
320
Matematika feladatban valaki tudna segíteni?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!

1.

x+8= 36/-8
x= 28

Ell: 28+8= 36

6x-8= x+12/-x
5x-8= 12/+8
5x= 20/:5
x= 4

Ell:
6 x 4-8= 4+12
16= 16

5x+1= x-29/-x
4x+1= -29/-1
4x= -30/:4
x= -7,5

Ell:
5 x (-7,5)+1= (-7,5)-29
(-37,5)+1= -36,5
-36,5= -36,5

5(x-2)=3(x-2)
5x-10= 3x-6/-3x
2x-10=-6/+10
2x=4/:2
x=2

Ell:
5(2-2)=3(2-2)
0=0

2x+2(x+1)=10
2x+2x+2=10
4x+2=10/-2
4x=8/:4
x=2

Ell:
2 x 2+2(2+1)=10
4+4+2=10
10=10

x/4+x/5= 18/ x 20
5x+4x= 360
9x= 360/:9
x=40

Ell:
40/4+40/5=18
10+8=18
18=18

4x/5 - x/10=7/ x 10
8x-x=70
7x=70/:7
x=10

Ell:
4 x 10/5 - 10/10= 7
8-1=7
7=7

2.

-7 ≥ x+8/-8
-15 ≥ x

9x-4 ≤ 3x+56/-3x
6x-4 ≤ 56/+4
6x ≤ 60/:6
x ≤ 10

6(x-3) > 3(x+5)
6x-18 > 3x+15/-3x
3x-18 > 15/+18
3x > 33/:3
x > 11

2x/15 < 3x/15 / x 15
2x < 3x

x/2+x/3 ≥ 0 / x 6
3x+2x ≥ 0
5x ≥ 0/:5
x ≥ 0
1