Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOS! 2021.04.16-ig kell leadnom

Főoldal » Általános iskola » Matematika
953
Lacinak kétszer annyi,Misinek háromszor annyi,Nándinak pedig 100 ft-tal kevesebb pénze van mint Kálmánnak.A négy fiú közösen sem tudja megvenni a 4100 ft-os labdát.Hány forintjuk lehet?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!

Lacinak kétszer annyi,Misinek háromszor annyi,Nándinak pedig 100 ft-tal kevesebb pénze van mint Kálmánnak.A négy fiú közösen sem tudja megvenni a 4100 ft-os labdát.Hány forintjuk lehet?

Laci: 2x
Misi: 3x
Nándi: x-100
Kálmán: x
összesen: kevesebb, mint 4100 Ft

2x+3x+x-100+x < 4100
7x-100 < 4100/+100
7x <4200/:7
x <600

Ell: Mondjuk Kálmánnak 590 Ft-ja van (más 600-nál kisebb számot is be lehet helyettesíteni)

Kálmán: 590 Ft
Laci: 2 x 590=1180 Ft
Misi: 3 x 590= 1770 Ft
Nándi: 590-100= 490 Ft

590+1180+1770+490= 4030 Ft (kevesebb, mint 4100)

A fiúknak összesen 4030 Ft-juk lehet.

1