Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kérem valaki levezetéssel leírná az alábbi példát? Előre is köszönöm!

Főoldal » Középiskola » Matematika
505
Egy mulatságon 37 személy vett részt, lányok és fiúk. A mulatság után kiderült, hogy az első 8 lány, a második 9, a harmadik 10 fiúval és így tovább, az utolsó lány valamennyi fiúval táncolt. Hány leány és fiú volt a mulatságon?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Nekiálltam
0

8-1=9-2=10-3=7,így ha x lány, akkor x+7 fiú, így
x+(x+7)=37
2x+7=37
2x=30
x=15 lány és x+7=15+7=22 fiú.
0