Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek.

Főoldal » Általános iskola » Matematika
394
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!

a,

8(2-3x)-11=7(3x-2)+10
16-24x-11= 21x-14+10
5-24x= 21x-4/+4
9-24x=21x/+24x
9= 45x/:45
9/45=x
x=3/15

b,

7(x+1)+5=3(x-1)+19
7x+7+5=3x-3+19
7x+12=3x+16/-3x
4x+12=16/-12
4x=4/:4
x=1

c,

5(x-2)-3(2-x)=5(x-2)+1
5x-10-6+3x=5x-10+1
8x-16=5x-9/-5x
3x-16=-9/+16
3x=7/:3
x=2,33...
0