Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Számítsd ki a hiányzó oldalak és szögek nagyságát!

Főoldal » Középiskola » Matematika
897
Az ABC háromszögben számítsd ki a hiányzó oldalak és szögek nagyságát, ha adott a= 15 cm, b= 16 cm, c= 17cm
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
trigonometria, szögfüggvények
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Felírsz két koszinusztételt, azzal kapsz két szöget, a harmadik szöget úgy kapod, hogy az első kettőt kivonod 180°-ból, mivel a háromszög belső szögeinek összege 180°.
0