Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
525
Sziasztok! Holnap írok matekdogát, csatoltam képet hogy melyik anyagból lesz csak majd másik feladatokkal! Esetleg valaki érti ezt,és a holnapi dogámba tudna segíteni??
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!

Szerintem tudok segíteni
1. cosx=- 2 /2
írd be a számológépbe a következőt: SHIFT cos ((- 2 )/2) =, ha jól írtad be 135 lesz az eredmény.
Ha négyjegyű függvénytáblázatod van abban keresd a nevezetes szögek szögfüggvényei táblázatot!
A megkapott eredmény azonban még nem teljes megoldás. Cosinus esetén ±-szal kell írni a megoldást, sinus esetén a második megoldáshoz a kapott szöget 180-ból kell kivonni.
A megoldás most:
x1=135⁰+k*360⁰, k∈Z
x2=-135⁰+l*360⁰, l∈Z
Általában a tanárok jobban szeretik ha a megoldást radiánban adod meg ezért írjuk át a kapott szögeket radiánba.
Ha van a számológépeden tört jelzésű gomb (a b/c, vagy a/b) akkor a számológéped képes egyszerűsíteni a törteket, ezért így írd be: 135 (a b/c) 180 =, ha jól írtad be az eredmény 3/4 lesz (nem így lesz kiírva, de ezt jelenti)
Így a megoldások:
x1=3π/4 + k*2π, k∈Z
x2=-3π/4 + l*2π, l∈Z
Ha ezt a részt így megértedírj rám és segítek a többiben is. Ha nem akkor várj amíg más ír egy érthetőbb megoldást. Sajnos azt tapasztaltam, hogy ehhez a témakörhőz kell leginkább a párbeszéd, vagy a folyamatos segítség.
Módosítva: 5 éve
0