Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Nagyon fontos lenne kérlsk sos ma déluránra kellene

Főoldal » Középiskola » Matematika
475
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
1. Legyen a harmadik szám x, ekkor a második szám a harmadiknak 30%-a, tehát x*30/100=0,3x, az első szám a második 40%-a, így 0,3x*40/100=0,12x. Ezek összege 284, tehát:

x+0,3x+0,12x=284, ennek megoldása x=200, tehát a harmadik szám a 200, a második szám a 200*30/100=60, a harmadik szám a 60*40/100=24, ezek összege tényleg 284.

2. Legyen a harmadik szám x, ekkor annak a "44 egész 2/17" =(748/7)+(2/7)=(750/7) százaléka x*(750/7)/100=x*(7,5/7), ez lesz az első szám. Az első szám a másodiknak az "53 egész 4/7"=(371/7)+(4/7)=(375/7)-szerese, így a második számot úgy kapjuk meg az elsőből, hogy az elsőt elosztjuk ezzel, tehát x*(7,5/7):(375/7)=x*(7,5/7)*(7/375)=x*(7,5/375)=0,02x, ez a második szám.

Tehát a három szám összege: x+x*(7,5/7)+0,02x=770, ezt oldd meg.
0