Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek házi feladat

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
563
Segítséget kérnék a 8-as, 9-es feladathoz?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

1
Szia!

8, (a2b+ab2)/(a+b)
a= 2  b= 8 
először javaslom a  8  átalakitását 2 2 -re, így:
( 2 )2*2 2 + 2 *(2 2 )2/ 2 +2 2 =2*2 2 + 2 *4*2/3 2 =4 2 +8 2 /3 2 =12 2 /3 2 =12/3=4

9, Betett összeg : 300000Ft., éves kamat:2%, idő:5év
Akkor a kivett összeg a következőképpen számítható: 300000*(1,02)5=300000*1,104=331224Ft
0