Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Képet cs.

Főoldal » Általános iskola » Matematika
489
Matek beadandó légyszíves aki tud segítsen nagyon sűrgős nagyon megköszönném!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
1. kocka felszíne: a×a×a
a= 12 cm
⇒ 12×12×12= 1728 cm3
2. két különböző oldal
⇒ első: 40 cm×10cm= 400 cm2 ⇒ ebből van 4 db tehát 4×400=1600 cm2
⇒ második: 10 cm×10cm= 100 cm2 ⇒ ebből van 2 db tehát 2×100=200 cm2
ezek összeadva 1600 cm2 + 200 cm2 = 1800 cm2
3. kocka felszine: 6×(a×a)
a= 7 dm
A= 6×(7×7)= 294 dm2
a többi ezek alapjan már simán megoldható!:)
Módosítva: 5 éve
0