Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek szöveges, pitagorasz tétel

Főoldal » Középiskola » Matematika
577
A hinta a talajtol 2,9m magasan van rögzítve , lánca nyugalmi helyzetben 50centire van a talajtol. Mennyire tér a függőegestől aza kisgyerek aki hintázás közben 80cm magasabbra kerül mint nyugalmi helyzetében volt
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, sos, pitagorasz
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Ha a megfelelő ábrát megrajzoltad, akkor egy olyan derékszögű háromszöget kapsz, ahol a függőleges befogó hossza 1,6 méter, átfogója 2,4 méter, kérdés a másik befogó hossza (x):

x² + 1,6² = 2,4², ennek megoldása x= 3,2  méter =~1,789 méter.
Módosítva: 9 éve
0