Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
437
Csatoltam a képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!

A megoldások: a'/b'=a/b, tehát 10/15=a/12, innen a=120/15=8 cm ; b/c=b'/c' , azaz 12/15=15/c', melyből 12×c'=15×15=225, tehát c'=18,75 cm jön ki! :)
A hasonlóság aránya: a/b=8/12=2/3=0,66666 lesz! :)

Ugye így már érthető volt? :)
0