Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Szöveges feladat

Főoldal » Középiskola » Matematika
975
Az egyik szám 12, a másik 21-gyel nagyobb nála. Hányszor kell 3-mat hozzáadni a megadott számokhoz, hogy két olyan új számot kapjunk, amelyek közül az egyik kétszerese a másiknak?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
2(12 + 3x) = (12 + 21) + 3x
24 + 6x = 33 + 3x
24 + 3x = 33
3x = 9
x = 3
3-szor kell 3-mat adni a két számhoz.

Ell:
12 + 3*3 = 12 + 9 = 21
33 + 3*3 = 33 + 9 = 42 (tényleg kétszerese)
Módosítva: 9 éve
0