Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Szöveges feladat

Főoldal » Középiskola » Matematika
1407
Két szám összege 7,72. Az egyik a másiknak 0,6-e. Melyek ezek a számok?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Ha az egyik szám x, akkor a másik szám 0,6x, ezek összege 1,6x, ennek 7,72-nek kell lennie:

1,6x=7,72, erre x=4,825 adódik, tehát a két szám: 4,825 ; 4,825*0,6=2,895.
0

Az egyik szám legyen: x, akkor a másik 0.6x
Összeadva a két számot:
x+0.6x=7.72
1,6x = 7.72 osztva 1.6-tal
x= 4.825
0