Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

érettségi feladat

Főoldal » Középiskola » Matematika
376
Nagyon fontos lenne ez a kettő feladat, csatoltam képet
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!

3/11. feladat megoldása: A két utolsó számjegynek kell 4-gyel oszthatónak lennie, ez a B(1)=2 , illetve a B(2)=6 számokra fog csak teljesülni, mert 52 és 56 is osztható 4-gyel! :)
3-mal akkor osztható, ha a számjegyek összegéből képzett szám is osztható 3-mal, ez a B(1)-re nem, csak a B(2)-re fog teljesülni! (Ugyanis 19 nem osztható 3-mal,a 27 viszont már igen!)

3/12. feladat: Jelölje fí a hajlásszöget, ekkor tangens (fí/2) = 4/8,5, azaz tg( fí/2) =0,4706, visszakeresve a szöget (fí/2) = 25,2 fok, azaz a fí szög (a keresett hajlásszög, de a kisebbik!) 50,4 foknyi lesz! A másik hajlásszög pedig 180 fok mínusz 50,4 fok, azaz: 129,6 foknyi lesz! :)

Remélem, így már érthető volt! :) (A 3/12-esnél kis derékszögű háromszögre írtam föl a tangens szögfüggvényt!)
0