Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Pls. Valaki segít gyorsan?

Főoldal » Általános iskola » Matematika
901
Két szám különbsége 36. Ha összegük 40%-ából kivonjuk a különbségük felét, akkor eredményül 36,4-et kapunk. Melyik ez a szám?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Egyik szám x a másik 36 + x.

Összegük = 36 + 2x ennek 40%-a ->14,4 + 0,8x

14,4 + 0,8x - 18 = 36,4
0,8x = 40
x = 50

Ell. : 86 - 50 = 36
136 40%-a = 54,4
54,4-18 = 36,4

Egyik szám az ötven a másik pedig a 86
0