Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kör,7.Osztály

Főoldal » Általános iskola » Matematika
631
Megoldaná valaki?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
Az átmérő a sugár kétszerese, ebből következően a sugár az átmérő fele. A kör kerületét a

K=2*r*π képlet dja meg, ahol π értékét (általánosban) 3,14-nak szokták venni. Annyi dolgod van, hogy ezeket az összefüggéseket használod, és kitöltöd a táblázatot.
0

Az átmérő a sugár kétszerese, azaz a sugár az átmérő fele
Sugár: 4,2 cm, ekkor átmérő 8,4 cm
Átmérő 8,4 cm, ekkor sugár 4,2 cm
Sugár: 5 cm, ekkor átmérő 10 cm

Kör kerülete:
2rπ = 2*sugár*3,14
(A π [pí] értéke állandó, megközelítőleg 3,14)

első esetében, a sugár 4,2 cm
2*4,2*3,14=26,376 cm a kerület

Ahol csak a kerület van megadva, így oldhatod meg:
Alapvető képlet: 2rπ
A kör kerülete = 100 cm, azaz a képlet egyenlő 100 cm-rel

2rπ=100
2r*3,14=100 /:3,14
2r=31,84 /:2
r=15,42

Ekkor sugár 15,42 cm
Átmérő sugár kétszerese, 30,84 cm




0