Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek péda..... SOS!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
553
Három szám számtani közepe 15-tel egyenlő. Határozd meg ezeket a számokat ha az első 1,4-szer a harmadik pedig 1,2-szer nagyobb, mint az első szám.
Segítsetek!!! Pls.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Ha a legkisebb szám x, akkor a másik kettő 1,2x és 1,4x, ezek átlaga (x+1,2x+1,4x)/3=1,2x, ennek kell 15-nek lennie, tehát:

1,2x=15, ennek megoldása x=12,5, tehát a három szám: 12,5 ; 12,5*1,2=15 ; 17,5.
0