Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kérlek segíts matekból!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
411
Az online iskálban egyre nehezebben értem meg a tananyagot!
Matekbam is elakadtam, szöveges feladatok egyenelettel.
1. Gondoltam egy számot, hozzáadtam a nála 2-vel nagyobb szám kétszeresét, így 2,4-del kisebb számot kaptam, mint a gondolt szám négyszerese! Mire gondoltam?
2. Egy háromszög kerülete 100 cm,egyik oldal 5 cm-rel rövidebb, a másik 6 cm-rel hosszabb a harmadik oldalnál. Mekkorák háromszög oldalai?
3. Egy téglalap területe 252 négyzet centiméter , egyik oldala 21 cm. Mekkora a kerülete?
4. Egy téglatest térfogata kisebb 1100 köbcm-nél , egy csúcsban találkozó két éle 12 cm és 13 cm. Mekkora lehet az ebbe a csúcsba futó harmadik èle, ha annak centiméterrel kifejezett mérőszáma egész szám?
Köszönöm ha segíteszelmagyarazni és megoldási!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
1:
- Gondoltam egy számot
x
- hozzáadtam a nála 2-vel nagyobb szám kétszeresét
x+2*(x+2)
- így 2,4-gyel kisebb számot kaptam, mint a gondolt szám négyszerese!
x+2*(x+2)=4*x-2,4

ha ezt kiszámolod elv 6,4 fog kijönni

2:
- Egy háromszög kerülete 100 cm
K=a+b+c
a+b+c=100 cm
- egyik oldal 5 cm-rel rövidebb
x-5
- a másik 6 cm-rel hosszabb a harmadik oldalnál
x+6
x-5+x+6+x=100

3:
- Egy téglalap területe 252 négyzet centiméter
T = 252
T = a*b
- egyik oldala 21 cm
a=21
b=?

21*b=252
b=12
- Mekkora a kerülete?
K = 2*(a+b)
K = 2*(12+21)=66

A negyedikre nem lesz időm, remélem segített :)
Módosítva: 5 éve
0