Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek péda

Főoldal » Általános iskola » Matematika
594
(2,5x + 1,5 x + x) : 3 = 6
Valaki kérem SEGÍTSEN!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
A zárójelben minden tagod x-es eért ezeket összevonhatod:
2.5x+1.5x+x = 5x
Ha a mindkét oldalt szorzod hárommal,akkor a baloldalt 5x marad, a jobbon pedig 6*3=18
vagyis:
5x = 18 (most már csak osztani kell mindkét oldalt 5-tel)
x = 3.6
Módosítva: 9 éve
0