Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

A kör egyenlete

Főoldal » Középiskola » Matematika
382
A kör egyenlete x² + y² - 8x + 10y - 8 = 0
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Olyan alakra kell hozni, ahogyan az a)-ban látjuk, ehhez teljes négyzetté kell alakítanunk:

(x+4)²-16+(y-3)²-9-3=0, ebből (x+4)⁴+(y-3)²=28 egyenletet kapjuk ebből a kör középpontja (-4;3), sugara √ 28 egység.
1