Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia SOS!!! Lemaradt

Főoldal » Általános iskola » Kémia
432
Képet csatoltam.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Kémia

Válaszok

1
10.a
27 g Al = 1 mol Al
1 db Al atomban 13 proton és 13 elektron van (mert 13 a rendszáma), 1 mol Al-ban 13*6*10²³ db proton és 13*6*10²³ db elektron van.

b.
28 g Fe = 0,5 mol Fe
1 db Fe atomban 26 proton és 26 elektron van (mert 26 a rendszáma), 0,5 mol vasban 0,5*6*10²³ db proton és 0,5*6*10²³ db elektron van.

c.
24 g C = 2 mol C
1 db C atomban 6 proton és 6 elektron van (mert 6 a rendszáma), 2 mol szénben 2*6*10²³ db proton és 2*6*10²³ db elektron van.

d.
8 g S = 0,25 mol S
1 db S atomban 16 proton és 16 elektron van (mert 16 a rendszáma), 0,25 mol kénben 0,25*6*10²³ db proton és 0,25*6*10²³ db elektron van.
0