Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek S.O.S. HÁZI SEGÍTSETEK!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
449
Oldd meg az alábbi egyenleteket algebrai úton (mérlegelvvel) és grafikusan (függvények segítségével) is!

a) 2X +4 = - 3X - 1

b) - X + 6 = 3

Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
`2x + 4 = -3x - 1`
`5x + 4 = -1`
`5x = -5`
`x = -1`

b,
`-x + 6 = 3`
`-x = -3`
`x = 3`
1