Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizikában segítsetek már létszives S.O.S.

Főoldal » Általános iskola » Fizika
769
Lehet-e két külömböző tömegű testnek egyenlő a mozgási energiája?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
1
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
Természesen igen


A mozgási energia képlete 1/2*m*v^2


Ha van egy test, ami 1 kilós

Meg egy másik, ami 4 kiló


Akkor egyenlő a mozgási energiájuk, ha a kisebb 2-szer akkora sebességgel megy.

(pl 1m/s és 2m/s


Mert

E1=1/2*1*(2)^2=2

E2=1/2*4*1^2=2
1