Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek terület kiszámitása

Főoldal » Általános iskola » Matematika
1090
1. A rombusz területe 70 cm², magassága 5 cm. Számitsd ki a rombusz kerületét.
2. A rombusz kerülete 60 cm, magassága 6 cm. Számitsd ki a rombusz területét!

Köszönöm előre aki megoldja.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
A rombusz területe T=a*ma, ahol ma az oldalhoz tartozó magasság, így behelyettesítve a képletbe:

70=a*5, ennek megoldása 14=a adódik, tehát a rombusz oldalai 14 cm hosszúak, így a kerülete 4*14=56 cm.

Ha a kerület van megadva, akkor az oldala 60/4=15 cm, így területe 15*6=90 cm².
1