Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek,mára kéne és ez az egy feladat nem megy.Ha valaki tudna segíteni annak előre is megköszönném.

Főoldal » Középiskola » Matematika
442
 Egy hajó két folyóparti város között közlekedik. A folyó sebessége 3kmh" role="presentation" style="box-sizing: inherit; -webkit-tap-highlight-color: rgba(255, 255, 255, 0); outline: none !important; display: inline-table; font-style: normal; font-weight: 400; line-height: normal; font-size: 16px; text-indent: 0px; text-align: left; text-transform: none; letter-spacing: normal; word-spacing: 0px; overflow-wrap: normal; white-space: nowrap; float: none; direction: ltr; max-width: none; max-height: none; min-width: 0px; min-height: 0px; border: 0px; padding: 0px; margin: 0px; color: rgb(0, 0, 0); font-family: "Open Sans", sans-serif; font-variant-ligatures: normal; font-variant-caps: normal; orphans: 2; widows: 2; -webkit-text-stroke-width: 0px; background-color: rgb(255, 192, 124); text-decoration-style: initial; text-decoration-color: initial; transform-origin: left center; transform: scale(1); position: relative;">3kmh3kmh. A két város 45 km-re van egymástól. A hajó teljes, oda-vissza útra vonatkozó menetideje 6 óra 30 perc, de ebből 15 percet vesz igénybe a kikötés, a kiszállás és a beszállás. Mekkora a hajó sebessége állóvízben, a folyón felfelé és a folyón lefelé?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Állóvízben 15 km/h
Lefelé:15+3=18 km/h
Felfelé:15-3=12 km/h
Tegnap vagy tegnapelőtt valakinek már levezettem ezt a feladatot.
1