Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika S.O.S. HÁZI SEGÍTSETEK!

Főoldal » Általános iskola » Fizika
651
1, Az orkán sebessége 40 m/s . Mennyi idő alatt „söpör végig” egy 480 km-es útszakaszon?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
1
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
v = 40 m/s = 144 km/h
s = 480 km
——————-
t = ?

v = s/t —> t = s/v = 480 km : 144 km/h = ~~3,3 h

( / és : helyett tört vonal, két kilométer miatt egyszerűsítést lehet alkalmazni, a választ két vonallal húzd alá [a t= -t és a 3,3 órát])

Ha megtanulod a képletet/képleteket, és megnézel a neten/könyvbe egy-két példafeladatot, akkor érteni fogod. :)
Módosítva: 5 éve
0