Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Átváltás

Főoldal » Általános iskola » Matematika
1276
18 köbcentiméter az hány milliliter?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Azt tudjuk, hogy 1 dm³=1 liter, tehát a 18 cm³-t váltsuk át dm³-re: 18 cm³=0,018 dm³, így 0,018 dm³=0,018 liter, ezt pedig már át tudjuk váltani milliliterre: 0,018 liter=18 milliliter.

Ebből azt kaptuk, hogy 1 cm³=1 milliliter, de elég csak az első megállapítást tudni, arra mindig visszavezethető.
0