Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek SOS

Főoldal » Középiskola » Matematika
366
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a) csatolt kép.
b) b= AC vektor = (15,4)-> 152+42 = 241 ~15.5
c) K=a+b+c
a= BC vektor=(11,-4) ->  137 =~11.7
b=~15.5
c= AB vektor =(4,8) ->  80 =~8.95
K=11.7+15.5+8.95=36.15
d) Fa=FBC=((x1+x2)/2),((y1+y2))/2) -> (9/2,4)
e)S=((x1+x2+x3)/3,(y1+y2+y3)/3)=(4/3,2)
f) arccos((c[/hatvany]-b[/hatvany]-a[/hatvany])/-2ab)=γ... átrendezett képlet hasonló változatai alapján:
α=48.5˚
β=96.58˚ <- β szög a legnagyobb szög
γ=34.91˚
g. T=a*ma/2-> ma=AFBC vektor (19/2,6)->  126.25 ~11.23 -> 11.7*11.23/2=~65.7
Módosítva: 5 éve
0