Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika házi

Főoldal » Középiskola » Matematika
392
Megköszönném a segítséget :)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
6.
Egy kör 360 fokos, 12 részre osztja az óra, és 2 órához képest nézzük, tehát (360/12)*2)=360/6=60˚-ra
hasonlóan:
5 órakor: 360*5/12=150˚
11 órakor:330˚

a)
mivel 60=360/(x/12) (ahol x=2)
ezért 120=360(x/12) (vagy fejből megmondjuk, hogy ha 1 óra 30 fokos szöget zár be, akkor 120° az 4 órakkor lehetséges), majd: x=(120*12)/360 -> x=4

Módosítva: 5 éve
1