Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek,rövid feladat.

Főoldal » Általános iskola » Matematika
521
Gömb térfogata = T alap x Mt :3
Ebből hogy lehet kiszámolni a sugarát (r) és magasságát (mt) ?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
Nem inkább a kúp térfogata?
0

A kúp alapja kör, így területe Talap=r²*π, tehát

Vkúp=r²*π*M/3 (mt helyett M-et írok).

Innen csak annyi a dolgunk, hogy az egyenletet egyszer r-re, egyszer M-re rendezzük;

-ha r-re rendezzük, akkor szorzunk 3-mal, osztunk M-mel és π-vel, végül gyököt vonunk:

 3Vkúp/(Mπ) =r

-ha M-re rendezzük, akkor szorzunk 3-mal, osztunk r²-tel és π-vel:

3Vkúp/(r²π)=M
1