Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki tud segíteni geometriaba csatoltam képet

Főoldal » Általános iskola » Matematika
396
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
4.
A henger térfogata ugye: V=r²π*m=2000 liter= 2000 dm³
m=8 dm
--> r²=2000/8π=250/π (∼79,58)
r=√r²=5 10π  ∼8,92 dm

Felszín: A=2rπ*(r+m)=2*8,92*π*(8,92+8)=948,3 dm²

5.
m=d=2r
A=2rπ*(r+m)=2rπ*3r=6r²π=4239 cm²
--> r²=1413/2π ∼224,89
r∼15 cm
m=2r=30 cm
V=r²π*m=15²π*30=6750π ∼21205,75 cm³
1