Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Közbezárt szög

Főoldal » Középiskola » Matematika
1335
Egy háromszög két oldala 20dm és 43dm hosszú, az általuk közbezárt szög
a) 72⁰ b) 90⁰ c) 130⁰
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Mindhárom esetben a koszinusztételt kell felírni, ahol a harmadik oldal c:

a) c² = 20² + 43² - 2*20*43*cos(72°)
b) c² = 20² + 43² - 2*20*43*cos(90°)
c) c² = 20² + 43² - 2*20*43*cos(130°)

Mindhárom esetben a végeredményt dm-ben kapod meg.
0