Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki segítene, mert ezt nem nagyon értem

Főoldal » Általános iskola » Matematika
549
57-es feladat!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Az elsőnél azt kell tudni, hogy

Tparalelogramma=a*ma, tehát csak a képletbe be kell írni az ismerteket, és az így kapott egyenleteket kell megoldani:

a) T=5*4=20 cm²
b) T=4,5*3=13,5 cm²
c) T=10*6=60 cm²
d) T=3,8*5,5=20,9 cm²
e) 100=a*12,5, ennek 8 cm=a a megoldása
f) 36=4,8*ma, tehát 7,5 cm=ma

A másodiknál azt kell tudni, hogy Tdeltoid=e*f/2, tehát:

g) T=5*4/2=10 cm²
h) T=3,2*10/2=16 cm²
i) 50=12,5*f/2, erre 8 cm=f a megoldás
j) 7=e*3,5/2, erre 4 cm=e adódik.
Módosítva: 9 éve
0