Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítene valaki?

Főoldal » Középiskola » Matematika
608
Két kocka élhosszának különbsége 3 dm, térfogataik különbsége 37 köbdeciméter. Számítsuk ki a két kocka hasonlóságának arányát! Hogyan aránylanak egymáshoz a térfogatok?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
x és x-3 a két élhossz
x³-(x-3)³=37
x³-x³+9x²-27x+27=37
9x²-27x-10=0
x1=10/3 és x2=-1/3
Első kocka éle 10/3 dm, második kocka éle 1/3
Hasonlóság arány 10:1. Nagyobb kocka térfogata úgy aránylik a kisebb kocka térfogatához, mint 1000:1.
Módosítva: 5 éve
0