Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sziasztok! Légyszi ebben tudnátok segíteni?

Főoldal » Középiskola » Kémia
785
Hány dm3 standardállapotú levegő szükséges 4,8 g kén elégetéséhez? Hány tömeg%-os kénessavoldatot kapunk, ha a képződő gázt 2 dm3 vízben feloldjuk? ( A víz sűrűségét 1 g/cm3-nek vehetjük).
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
`S + O_2 -> SO_2`

Mivel
`M_(kén) = 32` `g/(mol)`

Ezért
`n_(kén) = 4.8/32 = 0.15` `mol`

Mivel
`n_(O_2) = n_(S)`

Ezért
`n_(O_2) = 0.15` `mol`

Mivel
`V_m = 24.5` `(dm^3)/(mol)` (standard állapot)

Ezért
`V_(O_2) = 0.15*24.5 = 3.7` `dm^3`

b,
`SO_2 + H_2O -> H_2SO_3`

`m_(SO_2) = 0.15*64 = 9.6` `g`

`w = 9.6/2000 = 0.48%`
Módosítva: 5 éve
-1