Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítene valaki?

Főoldal » Középiskola » Matematika
569
Két négyzet közül az egyik oldalának hossza 4 cm-rel nagyobb a másikénál, területeik különbsége pedig 56 négyzetcentiméter. Számítsuk ki az oldalhosszak arányát. Hogyan aránylanak egymáshoz a területek?

Előre is köszönöm a megoldásokat! :)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
egyik négyzet:
a = x
Ta = x*x
Másik négyzet:
b = x+4
Tb = (x+4)*(x+4) = x^2 + 8x + 16

Tb - Ta = 56
x^2 + 8x + 16 - x^2 = 56
8x = 40
x = 5

a = 5
b = 9

5*5 = 25
9*9 = 81
81 - 25 = 56

Oldalhosszak aránya:
9/5 = 1.8
Területek:
81 / 25 = 3.24
0