Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egyenletek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
631
56+6x=12x+70-8x


2x-18=3x+15-2x



76-8x=5x+9-3x
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Az egyenletek megoldását mindig az egy oldalon található ismeretlenek és számok összevonásával kell kezdeni:
a, 56+6x=12x+70-8x
56+6x=4x+70
majd rendezzük az oldalakat az egyik oldalra az x, míg a másikra a szám kerül
6x-4x=70-56
2x=14
végül csak egy x marad
x=14/2=7

b, a feladatok sorrendje változatlan
2x-18=3x+15-2x
2x-18=x+15
2x-x=15+18
x=33

c,
76-8x=5x+9-3x
76-8x=2x+9
Itt viszont érdemes az elrendezést fordítani:
76-9=2x+8x
67=10x
67/10=x
Módosítva: 9 éve
0