Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek szöveges feladat

Főoldal » Középiskola » Matematika
1908
Egy vitortlás hajó eg szigetről indul kelet felé és 12km-t tesz meg, majd dél irányába fordul és megint megtesz 12km-t.
Kérdés: Milyen messze van a kezdőponttól (sziget)?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, feladat, tétel, szöveges, pitagorasz
2
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Ezzel kaptunk egy derékszögű háromszöget, melynek befogói 12 méter hosszúak és az átfogó a kérdés; ha az x, akkor Pitagorasz tétele szerint:

12² + 12² = x², ennek megoldása x= 288  méter, igény szerint kerekíthető.
2

A megoldáshoz Pitagorasz tétele kell:
a2+b²=c²
a= 12km
b= 12km
vagyis: 12²+12²=c², 144+144=c², 288=c² amiből c=16.97km
2