Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítség!

Főoldal » Középiskola » Matematika
1379
Egy háromszög oldalai 6 cm, 7 cm és 8 cm hosszúságúak. Mekkora a háromszög legnagyobb szöge? Válaszát indokolja, és kettő tizedes pontossággal adja meg!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A legnagyobb oldallal szemközt van a legnagyobb szög, így már a koszinusztételt kell felírni:

8² = 6² + 7² - 2*6*7*cos(γ), rendezés után
0,25=cos(γ), ennek megoldása ~75,52°=γ.
0